Nyt se sitten on totta eli ostimme Pimin kanssa auton. Pim on hollantilainen kaveri, joka aloitti karnevaalihommat samaan aikaan minun kanssa Bathurstista. Ajattelimme, etta koska olemme taalla (Australiassa) luultavasti vain kerran elamassa, niin miksi emme ostaisi vahan erikoisemman auton. Eika mitaan matkailuautoa. Newcastlessa kavi muutaman kerran viikossa yksi mies kalassa aivan meidan majapaikan vieressa. Hanella oli myytavana valkoinen Jaguar vuosimallia -82. Hinta ikkunassa oli 5000 Australian dollaria. Pim rakastui autoon ensisilmayksella ja pyysi parin paivan paasta, etta ostaisimme auton kimpassa, ja kun lopetamme karnevaalityot, kiertaisimme Australiaa itarannikon ja pohjoisen kautta Darwiniin ja jopa Perthiin asti (suunnitelmat on vahan viela kesken). Mina vastasin, etta "Miksipas ei" (tosin englanniksi), joten auto on nyt meidan. Ostimme sen eilen. Maksoimme naurettavat 4500 AUD. Joten osuuteni oli 2250 taalaa, joka on ehka noin 1200 euroa (en tosin tieda nykykurssia). Joka tapauksessa halvalla meni. Kuvan autosta loytaa Pimin nettisivulta: pimviergever.wordpress.com/. Jos menee ihan etusivun loppuun ja painaa "vorige" alareunasta paasee seuraavalle sivulle, jossa on kuva Pimista ja kahden vakituisesta aussityontekijasta taalla. Vasemmalla on Chad (tunnetaan paremmin nimella Shrek) ja oikealla William (Will, Billy). Molempien puheesta on ihan yhta vaikea saada selvaa.

Tyoskentelemme Pimin kanssa siis viela kaksi tapahtumaa (Gosford ja St. Ives). Joiden jalkeen naytamme Jaguarille vahan mannerta. Pomomme Anika lahtee tanaan Kanadaan talven ajaksi. Han vetaa myos siella karnevaalia. OFA on lyhenne sanoista Osbornes Fairground Attractions. Anika on Les ja Britt Osbornen tytar. He (seka Lesin ja Brittin poika Daniel) omistavat koko puulaakin. Britt on muuten alkujaan ruotsalainen. Eilen illalla olimme vahan ulkona Newcastlessa, koska oli Anikan viimeinen ilta Australiassa. Paikalla oli nelja saksalaista (Doreen, Judith, Lisa ja Tina) kaksi hollantilaista (Thomas ja Pim) kaksi aussia (Anika ja Daniel) seka muuan yksi suomalainen.

Gosford Shown rakentaminen alkaa viikon paasta torstaina, joten nyt on vahan vapaa-aikaa. Olen viettanyt muutaman illan Lesin ja Brittin kotona. He ovat todella mukavia isantia kaikille ulkomaalaisille. Nelja saksalaista tyttoa asuvat siella. Mina nukun yoni talla hetkella Thomasin kanssa kontin lattialla (seinat on sentaan paneloitu). Kontti on jonkilainen valiaikainen toimisto. Vessaa ja suihkua voimme kayttaa laheisessa talossa, jossa asuu Bill ja Iris. Bill on vanha ukko, joka ajaa OFA:lle rekkaa.

Niin ja autosta viela. Vuosimalli 1982. 6-sylinterinen 4.2-litran moottori. Automaattivaihteet. Todella hieno ajaa. Toivottavasti takakonttiin mahtuu kaikki mita olemme suunnitelleet ostaa matkailua varten, mutta palaan tahan kaikkeen myohemmin.